Зрновци – Етно куќата и играорната група ќе учествуваат во проектот „Обичаите на прочка“

17 Мар 2021
307 пати

Културата е белег на нашето постоење и значаен симбол на културниот идентитет на секој народ,

наведува градоначалникот на Општина Зрновци, Блаже Станков. ’Во насока на сочувувањето и негувањето на културните вредности како еден од важните сегменти во работењето, на ФА "Љупчо Сантов" од населбата Оризари, преку Министерството за култура на Република Македонија му е одобрен проектот "Обичаите за време на Прочка"’, соопшти на својот фб-профил, градоначалникот, Станков.
При реализацијата на овој проект ќе биде користена Етно куќата во с. Мородвис, а ќе учествува и играорната група од Зрновци.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)