Искорната инфо – таблата која го најавува водопадот на Гратче

14 Окт 2020
519 пати

Таблата што го покажува патот до водопадот на Голема река, кај вештачкото езеро „Гратче“, е урната од

несовесни граѓани. Искорната е од земјата.
Водопадот на Голема река е една од природните убавини на Кочани. Се наоѓа на еден километар од „Еуро хотел Гратче“. Висок е дванаесетина метри и претставува извонредна реткост, привлечна за туристите од Македонија, но и за оние од странство.

tabla.jpg
Искорнатата абла дава информации и за природните вредности и компонети од биолошката разновидност.
Вандалскиот однос кон оваа инфо-табла зборува за грижата на кочанчани кон вредностите што ги поседуваме.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)