Свечена седница по повод ослободувањето – Советот на општината го награди и вицепремиерот Николовски

08 Сеп 2020
152 пати

Советот на Општина Кочани синоќа, на отворено, на Споменикот на слободата ја одржа свечената седница по

повод празникот на градот, 7 Септември.
Во своето обраќање пред присутните гости градоначалникот Николчо Илијев, зборувајќи за оствареното во оваа година, наброја повеќе релизирани проекти, при што потенцираше дека во нивопштината инвестирала 7 милиони евра.

nagradi2.jpg
Натадлија Теодосиева, актерка од Кочани, која потекнува од семејството Теодосиевски, ја доби наградата за значањи остварувања во претходната година, а Васил Ангелов, прими признание за животно дело.


Во зnagradi3.jpgнак на поддршка на развојот на Кочани благодарници добија потпретседателот на Владата, Љупчо Николовски и амбасадорот на Европската, Унија Самуел Жбогар. Благодарница за придонесот во стекнувањето на слободата во НОВ, му беше доделена на 99-годишниот Ристо Димовски, единствен жив учесник не само во ослободителските битки на Кочани, туку и во другите општини во источниот дел на Македонија.

nagradi1.jpg
На празникот на градот, награди примија и учениците на генерацијата.

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.