Макарија Иванова освои прва награда во меѓународна конкуренција....

19 Мај 2020
211 пати

На VII интернационален пијано натпревар во Смедерево, кој оваа година поради вонредната состојба се одржа онлајн, од нашето училиште учество зема ученичката Макарија Иванова, класа наст. Марија Лазарова и Маријан Стоименов. Во конкуренција со натпреварувачи од Кина, Латвија, Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Макарија освои ПРВА НАГРАДА. Честитки ...

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.