Виница – Реконструкцијата на Кино салата започна

14 Мај 2020
117 пати

Официјално започна реконструкцијата на Кино салата која е во рамките на домот на културата

''Тошо Арсов'' - Виница.
Објектот е во многу лоша состојба, внатрешна и надворешна. Со овој проект предвидени се:
- Рушење и демонтирање на постоечки елементи и опрема;
- Реконструкција на фоајето заедно со тоалетите;
- Замена на обработките на ѕидовите, плафонот и подот
- Изработка на комплетно нова фасада.
Инвестицијата достигнува вредност од 15 532 000 денари. Средствата се обезбедени од општина Виница, Мин. за локална самоуправа, Центарот за развој на Источно плански регион и Бирото за регионален развој.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.