21 февруари во „Искра“ – Чествување на Светскиот ден на мајчиниот јазик

20 Фев 2020
226 пати

На 21 февруари, петок, ЈОУ Библиотека Искра организира чествување на Светскиот ден на

мајчиниот јазик. По тој повод ќе се изврши промоција на книгата „Зошто станав калуѓерка“, чиј автор е Ленче Китанова. Промотор ќе биде Љупка Стојменова, професорка по македонски јазик.
Во просториите на Библиотеката настанот започнува во 12 часот.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.