Денови на оризот - Фолклорното богатсво од Кратовско пред кочанчани

04 Окт 2019
149 пати

Запишаното фолклорно богатство од Кратовско преку четири книги чиј автор е Драган Герогиевски вчера

беше претставено во ЈОУ Библиотека „Искра“. Настанот е дел од овогодишните Денови на кочанскиот ориз.
Станува збор за досега необјавени народни приказни од Кратовско што ги собрал, запишал и во четири книги ги објавил, Георгиевски, кустос – советник во Кратовскиот музеј.
Книгите ги промовираше Коце Стојменов, директор на Библиотеката „Искра“.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.