Програма за одбележување на 114 години од смртта на Никола Карев

25 Апр 2019
153 пати

25.4.2019 г. 11 ч. – Положување свежо цвеќе на споменикот на Никола Карев кај с. Тркање


12 ч. – Одбележување на 114 години од смртта на Никола Карев на спомен-обележјето во Свиланово
Рецитал посветен на Никола Карев во изведба на ученици од ОУ „Никола Карев“ од Кочани;
Литературно читање од ученици од ОУ „Никола Карев“ од Крушево;
Осврт кон животот и делото на Никола Карев од Здружението на борците од Кочани;
Положување свежо цвеќе од страна на делегациите
13 ч. – Манастирски комплекс „Св. Пантелејмон“ – с. Пантелеј
Закуска за присутните

• За заинтересираните граѓани за присуство на настанот е обезбеден превоз до Свиланово и Пантелеј со општинскиот автобус. Поаѓањето е во 10 ч. пред Основниот суд во Кочани.

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.