СО МАСКИ И ШЕГИ – ВО КОЧАНИ ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ШЕГАТА

02 Апр 2019
175 пати

По повод 1 Април, Денот на шегата, на Летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани се одржа традиционалната „Априлијада“.

Во програмата, маскирани настапија децата од големите групи во Детската градинка „Павлина Велјанова“, ученици од основните училишта во Кочани и од Јазичниот центар „Амичи“.

Учесниците ги поздрави многубројната публика, а од името на организаторот, Општина Кочани на сите деца им беа посакани радост, шеги и среќни мигови.

Првоаприлската манифестација традиционално ја организира Одделението за јавни дејности од Општина Кочани со средства од Програмата за поддршка на образованието за 2019 година.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.