Вечерва во „Искра“ – Промоција на „Погреб со смеење“ од Доне Донев

01 Апр 2019
243 пати

Погреб со смеење со поднаслов 101 Кочанска (не)згода...плус една е книгата која ќе се промовира вечерва во

ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани. Автор е Доне Донев, позната личност кај нас од областа на образованието и книжевноста.
Рецензент на делото на Донев е Јане Атанасов, претседател на Афористичката репрезентација на Македонија, а промотор ќе биде, Љубинка Ајтовска, чиј „ресор“ во Локалната самоуправа на Општина Кочани се односите со јавноста.
Извадоци од „Погреб за смеење“ ќе читаат ученици од СОУ „Љупчо Сантов“ од Кочани.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.