ТОДОРОВИ ТРКИ -2019г. СЕ ОДЛОЖУВААТ ЗА 23 МАРТ(СЛЕДНАТА САБОТА)

14 Мар 2019
126 пати

Согласно вчерашната одлука на Министерството за образование и наука, сабота-16 март да биде работен

ден за учениците во основните и средните училишта, манифестацијата “Тодорови Трки 2019“ се одлага за следната сабота -23 март со почеток од 11.00 часот, информираат од Општина Виница.
Во претходни консултации со училиштата во Општината, кои се и главните учесници во овој настан, редовната настава ќе биде задолжителна на 16 март, така да учениците не можат да бидат ослободени од часови.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.