Виница – В сабота Тодорови трки

13 Мар 2019
85 пати

В сабота, 16 – ти март, со почеток во 11:00 часот на стадионот во Виница ќе се одржат традиционалните Тодорови

трки 2019.
Се очекува учество на над 300 натпреварувачи, кои ќе си ги мерат силите во трчање со јајце во лажица, трчање во вреќа, трчање со врзани очи, трчање со шише на глава, трчање со патерици, трчање назад, влечење со јаже, јадење тортини, трка со коњи и возење велосипед.
Манифестацијата има и хуманитарен карактер, а организатор е Општина Виница.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.