Герасимов ја промовираше „Богатство запишано во времето“

09 Фев 2019
317 пати

Киро Герасимов, новинар, хроничар, поет вчера ја претстави својата најнова книга, што ја насловил

„Богатство запишано во времето“. Настанот се одржа во Библиотеката „Искра“, присутни беа новинарите од локалните медиуми.

Книгата е составена од шест дела во кои, во епицентарот на нештата се Кочани и Кочанско низ педесетина репортажаи и стотина слики објавени во разни медиуми. Книгата на впечатлив начин го отсликува она што Герасимов го работел во својата новинарска и истражувачка четириесет годишна кариера, а се однесува на целокупниот општествено-историски развој на Кочани, со сите настани и личности, кои тој ги смета за значајни..
Според рецензентот на „Богатство запишано во времето“, м-р Љупка Стојменова, оваа книга во иднина ќе претставува појдовна основа за многумина кои ќе се занимаваат со истражувањето на Кочани и Кочанско.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.