Литературен караван во ОУ „Св. Кирил и Методиј“

04 Окт 2018
313 пати

Денеска, со почеток во 12 ч. во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ ќе се одржа првата од неколкуте средби

на учениците со познати писатели за деца.

Литературниот караван е настан што го организира Општина Кочани во рамките на одбележувањето на Неделата на детето.

Утре, 5 октомври на Светскиот ден на учителот, со почеток во 11:30 ч. во салата на Центарот за култура „Бели мугри“ ќе се одржи свеченоста по повод приемот на првачињата во Детската организација.


Општина Кочани

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.