Недела на детето

02 Окт 2018
242 пати

Неделата на детето оваа година Општина Кочани според својата Програма за поддршка на образованието ја

одбележува со неколку настани:
• Писателски караван - разговор на учениците од литературните секции со писателите за деца Горјан Петревски и Ванчо Полазаревски по следниот редослед:
o 4.10.2018 година од 12 часот ОУ„Св.Кирил и Методиј“, 4.10.2018 година од 13 часот ОУ„Никола Карев“ 5.10.2018 година од 10 часот ОУ„Крсте П.Мисирков“ 5.10.2018 година од 12,30 часот ОУ „Раде Кратовче“ и 5.10.2018 година од 13,30 часот во ОУ„Малина Попиванова“
• Промоција на романот „Марта“- втор дел од Горјан Петревски во ЈОУБ „Искра“ на 4.10.2018 година од 18 часот. Промотор - проф. Јованка Денкова
• Свечен прием на учениците од прво одделение во Детската организација, на 5.10.2018 година во салата на НУЦК „Бели мугри“ од 11:30 часот.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.