„Денови на кочанскиот ориз – 2018“ (корегирана програма)

27 Сеп 2018
391 пати

27.9.2018 г., четврток – Центар за култура „Бели мугри“ – Кочани


• 19 ч. Избор на жетварска убавица
• Eat the beat & Илија Карадакоски
• 20:15 ч. – Ресторан Амор – Прием на официјалните делегации, гости на манифестацијата
28.9.2018 г., петок
• 18 ч. Турнир во баскет – Градска спортска сала
• 19 ч. Концерти: Ouroboros, Драган Теодосиев Квартет, Sethstat &Mirko Popov, Conquering Lion
29.9.2018 г., сабота (Зборно место – Институтот за ориз)
• 10 ч. Традиционално зажнејување – оризна нива во Институт за ориз – Кочани
- по обичајот зажнујување, изјава за медиумите од министерот за земјоделство, Љупчо Николовски и од градоначалникот Николчо Илијев

Традиционална вршидба на ориз – двор на Институтот за ориз
11:30 ч. – Градски парк: Презентација на традиционална храна (прошетка по штандовите со традиционални јадења од ориз)
- Сцена во Градскиот парк:
- Обраќање на градоначалникот, Николчо Илијев,
- Обраќање на министерот за земјоделство, Љупчо Николовски
- Прогласување на најдобар земјоделец
- Признание за хуманост
12:00 ч. – Промоција на новото комунално возило „канал-џет“ – донација од Швајцарската амбасада и SECO за КЈП „Водовод“ - (презентацијата на возилото ќе се изведе на улицата „Теодосија Паунов“ – кај дуплиот мост пред адвокатските бараки)
• 13:30 ч. – Осоговски Планини: Промоција на Инфоцентарот „Пониква“ – Пониква
- обраќање на Николчо Илијев, претседател на Советот на ИПР и градоначалник на Кочани,
- обраќање на Драгица Здравева, раководителка на ЦРИПР
- обраќање на Stéphane Tomagian, заменик-амбасадор на Швајцарија во Р Македонија
- обраќање на Сухејл Фазлиу, министер за локална самоуправа
- обраќање на Љупчо Николовски, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство
- разгледување на Туристичкиот инфоцентар „Пониква“ и показни вежби од извидници од Извидничкиот одред „Ластовица“ од Кочани

Неформално дружење и коктел во ресторанот „Осоговски конак“

• 12 – 15:30 ч. – Градски парк – Кочани
Фолклорен концерт на групи од Македонија, Бугарија, Босна...
• 18 ч. Финале на турнирот во баскет – Градска спортска сала
• 20 ч. – Градски парк – Кочани
Концерт: Концерт на етногрупата Баклава, Мијата
• 21:30 ч. – Градски парк – Кочани
Концерт: Тамара Тодевска и Тијана Дапчевиќ

 

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.