На 20. јули – Изложба на фотографии од Каришиќ

18 Јул 2018
416 пати

Во Центарот за култура "Бели мугри" во Кочани, в петок, 20. јули, во Салонот фоаје 2, со почеток од

20 часот ќе биде отворена изложбата на фотографии насловена "Морски импресии " од Рајко Р. Каришиќ. Изложбата е дел од проектот поддржан од министерство за култура за преземање на изложби за 2018 година.
Шеесет и шестгодишниот Каришиќ досега има околу 100 самостојни изложби во својата земја, Србија и во странство. Освен ова, изработил 98 авторски книги и фотомонографии.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.