Делегација од Кочани во посета на Крижевци

26 Апр 2018
540 пати

По повод одбележувањето на 776. роденден на Крижевци, делегација од Општина Кочани

деновиве престојува во збратимениот хрватски град.

Во рамките на прославата денеска на отворено во центарот на Крижевци има културно-уметничка програма, традиционална трка низ улиците на градот, концерт...

Посетата е уште едно потврдување на цврстите релации меѓу Крижевци и Кочани кои се одржуваат повеќе од дваесет години.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.