Награди за ОМУ „Ристо Јуруков“ од меѓународниот натпревар за млади музичари „Полихимнија“

04 Апр 2018
535 пати

Сандра Јорданов, ученичка во ОМУ „Ристо Јуруков“ освои прва награда по пијано на III Меѓународен

фестивал и натпревар за млади музичари „Полихимнија 2018“ кој се одржа во Скопје од 28 март до 1 април. Јорданов е ученичка во класата на наставничката Драгана Карова Ангелова.
Втора награда на овој натпревар во дисциплината камерна музика освоија Бојана Николова – виолина, Катерина Ајтовска – виолина и Јована Крстовска – пијано, ученици во класата на наставниците Петар Поповски и Марија Лазарова.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.