50. години ЦК „Бели мугри“ - Писателите во улога на сликари

07 Фев 2018
345 пати

Писателите Велко Неделковси, Трајче Кацаров, Христо Петревски, Јордан Ѓорчев, Љубомир Донски

и Нада Накова ќе се претстават пред кочанската публика во улога сликари. Изложбата насловена „Писатели – сликари“ ќе биде отворена на 8. февруари во ЦК „Бели мугри“ во Салонот фоаје 1 со почеток во 12 часот.
Овој настан е дел од содржините со кои Националната установа од Кочани го одбележува јубилејот – 50 години постоење.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.