Започнува одбележувањето на 50. јубилеј на ЦК „Бели мугри“ – Книжевен портрет на Атанас Георгиев

31 Јан 2018
320 пати

Во ЦК „Бели мугри“ вечерва започнува одбележувањето на педесетодишниот јубилеј на кочанската

национална установа. Со почеток во 18 часот ќе биде претставен книжевниот и музички портрет на Атанас Георгиев, роднокраен автор. Неговата стихозбирка „Рефлексии“ од печат излезе неодамна.
Педесетте години постоење, „Бели мугри“ ги одбележува со серијалот „Поезијата – повод и причина“.
Портретот на Горгиев ќе го претстави Славица Цветкова, исто така роднокраен автор. Настанот ќе се одржи во салонот Фоаје 2.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.