На 15 декември - Концерт на ФА „Мугри“

12 Дек 2017
313 пати

Фолклорниот ансамбл Мугри на ЦК Бели мугри во пресрет на Новогодишните и Божикните

празници подготвува фолклорен концерт. Одржувањето е закажано за 15 декември во 18 часот, како што стои во поканата, во салата за настапи.
Во програмата за концертот ќе преовладува изворното творештво. Гости ќе бидат : КУД „ Мирка Гинова“ од Демир Капија и КУД „ Ефрем Каранов“ од Кратово

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.