Честитка од градоначалникот Ратко Димитровски по повод Светскиот ден на учителот

06 Окт 2017
273 пати

Во мое лично име и во име на Општина Кочани на сите учители, наставници, професори, едукатори

им го честитам 5 октомври, Светскиот ден на учителот.
Значењето на учителот во општествениот систем е огромно. Вие, учителите имате благородна професија и оставате значајни траги со воспитно-образовниот процес во училиштето.
Ви порачувам да бидете посветени во насочување на учениците во учењето, во давањето знаења и во креирањето образовани и здрави личности.
Нека е честит Светскиот ден на учителот!

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.