(Фото) Кочански денови на оризот: Илијев, Димитровски и министерот Николовски заедно на зажнејувањето на оризот на традиционален начин

02 Окт 2017
601 пати

Кандидатите за градоначалник на Општина Кочани од двете најголеми партии во државата,

СДСМ и ВМРО – ДПМНЕ, Николчо Илијев и Ратко Димитровски беа заедно вчера на завршницата од Кочанските денови на оризот. Меѓу нив беше само Љупчо Николовски, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство.
Тројцата поминаа извесен период заедно додека на нива на Институтот за ориз се одвиваше обичајот зажнејување на оризот на традиционален начин – со срп, потоа го проследија и обичајот вршидба на гумно...

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.