Наградени ученици од ООМУ „Ристо Јуруков“ Кочани

16 Јун 2017
1874 пати

Денеска во 12 ч. ОМУ „Ристо Јуруков“ - Кочани ќе ги претстави наградените ученици на 7. Меѓународен

натпревар на млади пијанисти - Гевгелија 2017 и на Меѓународниот натпревар „Арт ин Велес“.

Наградени ученици од ООМУ „Ристо Јуруков“ Кочани

7 меѓународен натпревар на млади пијанисти, Гевгелија 2017
класа наст. Марија Лазарова - пијано
• Никола Илиев – предкатегорија – I награда
• Тамара Беќарска - предкатегорија – I награда
• Илина Карајанкова - предкатегорија – I награда
• Љупка Карајанкова - предкатегорија – I награда
• Иван Ристиќ – II категорија – II награда

класа наст. Драгана Карова - пијано
• Снежана Трифунова – I категорија – I награда
• Никифор Илиев – I категорија – III награда

класа наст. Дејан Стојанов - пијано
• Моника Стојанова – I категорија – II награда

класа наст. Душан Стојанов - пијано
• Ана Јорданова – II категорија – II награда

класа наст. Oливер Стоименов - пијано
• Јован Филипов – II категорија – I награда
• Луна Милосова – I категорија – II награда
• Викторија Петрова – I категорија – III награда

Меѓународен натпревар ART IN VELES
класа наст. Слободан Трајанов - хармоника
• Бојан Костов – хармоника - II награда

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.