Градоначалникот Димитровски го честита националниот ден на Власите

23 Мај 2017
381 пати

Од мое лично име и од име на Општина Кочани, на сите припадници на влашката заедница

во Кочани им го честитам националниот ден на Власите, со искрени желби за понатамошен успех во негувањето на влашката култура и традиција во Република Македонија. Овој ден ги изразува вековните стремежи за потврдувањето на нејзините идентитетски, традиционални и културни вредности.

Придонесот на Власите во унапредувањето на меѓусебните односи е пример за успешно градење на мултиетничко и мултикултурно општество, пример на кој треба да се повикуваат нашите идни поколенија.

Нека е честит националниот ден на Власите!


                                                                                                                                                                                 Градоначалник,
                                                                                                                                                                                 Ратко Димитровски

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.