Преземено од dafkocani.com - Пристигнати ЦД записи за учество на 53 ДАФ на Македонија

30 Апр 2017
1323 пати

Л и с т а на доставени ЦД записи од Аматерски драмски ансамбли за 2017 година

Доставиле:
1. ООУ „Стојан Бурчевски Буридан“-Иванковци
Луис Керол „Алиса во земјата на чудата“, режисер: Наташа Б. Богоевска
2. Отворена сцена театар „Чекори“-Скопје
Весна Огненовиќ и Будимир Нешиќ „Поздрави некого“, режисер: Петко Костовски
3. Театарска работилница при Здружение на пензионери-Куманово
Кабаретска претстава „У кафанче карши станче“, режисер: Лазар Ѓорѓевиќ
4. ЈОУ Дом на културата „Бранд Петрушев“-Богданци
Петре М. Андреевски „Големата мајка Велика“, режисер: Кире Горгиев
5. Словенечкa театарска група-Скопје
Милан Деклева „Ленча, Фленча“, режисер: Ангела Стојановска
6. КУД „Бранко Радичевич“-Стара Пазова, Република Србија
Френсис Вебер „Вечера будала“, режисер: Александар Бако
7. Дом на културата „25-ти Мај“-Валандово
Људмила Разумовскаја „Дома“, режисер: Кире Горгиев
8. ООУ „Васил Главинов“-Велес
Лила Арсова „Јариња или магариња“, режисер: Лила Арсова
Линк од претставите добивме од:
1. Велики театар Јагодина-Република Србија
Славомир Мрожек „На морската шир“, режисер: Бојан Милорадовиќ
2. НУЦК „Кочо Рацин“-Кичево
Бошко Смаќоски „Големи и мали“, режисер: Михајло Петровски
3. СОУ „Ѓорче Петров“-Крива Паланка
Ж.Б.П. Молиер „Тартиф“, режисер: Лиле Стојановска и Жаки Цековска

Наведените аматерски драмски ансамбли ЦД записите ги доставиле до понеделник, 24.април 2017 година. До крајот на месецов очекуваме и останатите пријавени да достават ЦД записи од нивните драмски проекти.
ДАФ-Кочани 2017

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.