Промовиран зборникот „Име од светлина и рани“

27 Апр 2017
873 пати

Во Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани промовиран е зборникот на Македонскиот манифест, насловен „Име од светлина и рани“. На промоцијата

присуствуваа граѓани на Кочани, а меѓу гостите беа и владиците Агатангел и Иларион.
Пред присутните зборникот го промовира Стефан Михов Влахов, кој укажа на одговорноста да се сочува македонското име и јазик и да не се дозволи делби на каков било начин. Унитарноста на државата, рече Влахов, е она за што сите ние се залагаме и од Македонскиот манифест, со јасна претстава што сакаме.
За зборникот „Име од светлина и рани“ кој содржи трудови, есеи, отворени писма и реакции, зборуваше нејзиниот уредник Ефтим Клетников. Тој посебно се заблагодари на подршката на владиците Агатангел и Иларион и на печатницата од Кочани за подршката и помошта што ја дале при создавањето и излегувањето на зборникот.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.