КУЛТУРА

Од 1-3 декември 2021 година ЈОУ Библиотека Искра – Кочани ќе организира мини саем на книгата на кои ќе учествуваат Издавачките куќи
Вечерва, 16 ноември 2021 г., со почеток во 19 ч., во салата на Мултикултурниот центар во Кочани ќе се одржи концерт под наслов Оперска ноќ со Полина Тасева
Во МКЦ во Кочани вечерва ќе биде промовирана книгата Жената од сончев рид, чиј автор е Атанас Георгиев.
Во организација на Археолошкиот музеј на Македонија, в петок на 5.11.2021. година, со почеток во 12 ч.,
Денеска ЈОУ Библиотека „Искра“ од Кочани по прекин од една година поради пандемијата со ковид -19, го продолжи континуитетот за одржување на општинскиот натпревар млади библиотекари. На натпреварот учествуваа ученици од сите основни училишта во општина Кочани и беа почитувани…
Книгата е неисцрпен извор на знаење, најверен другар, со кого другаруваме од најмала возраст. Бидејќи октомври е познат и како Месец на книгата, по тој повод, минатиот вторник, учениците од 4-3 одделение од ООУ „Никола Карев“ од Кочани, заедно со…
ЈОУ Библиотека Искра и ЛК Копнеж викендов организира поетска средба. Настанот се одржа во Мултикултурниот центар во Кочани.
По повод одбележување на детската недела, под мотото Јас избирам здравје, а ти? , дечињата од ОЈУДГ
Во петокот вечерта во Мултикултурниот центар во Кочани се одржа промоцијата на книгата Византија и Русија од појавата на Русија до смртта на кнезот Владимир,
   Вечерва во мултикултурниот центар во Кочани се одржа концерт во изведба на "Трио Интермецо". Интерпретираа Александра Коцевска - мецосопран, Богдан Пејиќ - гитара и Божидар Пејиќ - виолончело. Со своја изведба настапи и Теодора Пејиќ - мецосопран.   Присутните љубители…