ЗАНИМЛИВОСТИ

Според тоа, од клучна важност е тоа да се исправи за да се спречат понатамошни компликации. Освен тоа, ние ќе ви предложиме да го користите овој прекрасен природен рецепт кој е во состоја ефикасно да ја поправи и регенерира состојбата…
Храната е најдобриот лек – ако е здрава! Нашиот имунитет се потпира на хранливи материи во организмот за да функционира оптимално и може да ослабне со недостаток на витамини А, Б, Ц и Е, како и цинк, железо и селен.…
Зад изумот сладолед во корнет стои една прекрасна љубовна приказна. Имено, сладоледот во корнет го измислила една девојка која продавала сладолед во Лузијана. Се случило вака: едно момче и подарило цвеќе завиткано во хартија, па таа се сетила на сличен начин…
Уште со самото име на оваа билка здравец, покажува дека поседува извонредни исцелителни својства.Како самоникната билка може да порасне насекаде, а обично ја има во шумските региони, иако исто така може да се одгледува и во градина.Цвета од април до…
Пред неколку години, за наш медиум, веројатно најголемата балканска естрадна ѕвезда Здравко Чолиќ, призна дека во минатото знаел почесто да доаѓа во Македонија, и тоа повеќе приватно. Покрај другите места, го спомена тука и Кочани.  Е сега дали поради фубалот…
Коронавирусот од Македонија си оди 99 oтсто на 22 мај, а целосно на 16 јуни.  Сингапурскиот универзитет за технологија и дизајн ова го наведува во извештај за тоа кога епдиемијата со Ковид 19 ќе заврши.  Вирусот на светско ниво ќе…
Пролетта е дефинитивно најубавото годишно време, но истовремено предизвикува проблеми кај голем број луѓе поради алергиите. Истите често предизвикуваат кашлица, кивање, солзење на очите или проблеми со дишните патишта и затоа сето тоа треба да се стави под контрола за…
Овој лек честопати го препорачуваат лекарите кај пациенти со особено опаднат имунитет. Богат е со активни состојки кои му помагаат на организмот да се избори со многу тешки болести, а можат да го земаат и сосема здрави луѓе. Потребни состојки:…
1) Превенцијата спасува повеќе животи отколку лек.
Пред десетина дена во општината Чешиново – Облешево пристигнаа првите штркови.