ЗАНИМЛИВОСТИ

Пред неколку години, за наш медиум, веројатно најголемата балканска естрадна ѕвезда Здравко Чолиќ, призна дека во минатото знаел почесто да доаѓа во Македонија, и тоа повеќе приватно. Покрај другите места, го спомена тука и Кочани.  Е сега дали поради фубалот…
Коронавирусот од Македонија си оди 99 oтсто на 22 мај, а целосно на 16 јуни.  Сингапурскиот универзитет за технологија и дизајн ова го наведува во извештај за тоа кога епдиемијата со Ковид 19 ќе заврши.  Вирусот на светско ниво ќе…
Пролетта е дефинитивно најубавото годишно време, но истовремено предизвикува проблеми кај голем број луѓе поради алергиите. Истите често предизвикуваат кашлица, кивање, солзење на очите или проблеми со дишните патишта и затоа сето тоа треба да се стави под контрола за…
Овој лек честопати го препорачуваат лекарите кај пациенти со особено опаднат имунитет. Богат е со активни состојки кои му помагаат на организмот да се избори со многу тешки болести, а можат да го земаат и сосема здрави луѓе. Потребни состојки:…
1) Превенцијата спасува повеќе животи отколку лек.
Пред десетина дена во општината Чешиново – Облешево пристигнаа првите штркови.
Вонредна состојба во Македонија. Еден месец...
Оние кои постојано сакаат да си ги откриваат и испитуваат сопствените граници на размислување ќе го обожаваат