ЗАНИМЛИВОСТИ

Првиот работен ден на ноември го донесе првиот добитник на парична добивка од 50.000 денари на инстант лозот Среќни тркала
Со заклетва и чесен татковински збор, со ветување дека ќе учат и ќе ги почитуваат повозрасните, дека ќе бидат примерни и
Инстант лотаријата Среќни Коцки  на Државна лотарија на Македонија , изминатата недела се покажа како среќна за двајца играчи . Оваа
По објавувањето на извештајот од 71 коло на НовоЛото, во просториите на Државна лотарија на Македонија,
Посакуваната премија 7ка од играта НовоЛото 7/34, го обележа 71то коло кое се реализираше вчера – на 05.09.2015, а беше емитувано
На Илинден во продажното место Вагабонд во Битола на Широк Сокак е освоена премија од 500.000 денари на инстант лозот Детелинка. Нашиот добитник, со кој се запознавме вчераутро
Вчера, дневната жега пред Капитол Мол дополнително ја вжешти атрактивниот автомобил Голф7 кој од вчераутр на платото
Караванот на Државна лотарија на Македонија под името Лето во 7-ма Брзина, веќе еден месец низ Македонија е во потрага по добитник на премија Голф 7 од инстант лозот 7-ма Брзина.
Следува богат со забава викенд во дискотеката „Аква“: петок 17. јули 21:00 часот Aqua Summer Band - Дискотека „Аква“,
По деновите исполнети со забава и добивки во Кратово, Прилеп и Кочани , промотивниот караван на Државна лотарија на Македонија „ЛЕТО ВО 7 МА БРЗИНА“ го продолжи својот пат кон Битола.

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.