ЗАНИМЛИВОСТИ

Градоначалникот Ратко Димитровски ги прими новинарите од Кочани на предновогодишна средба. Се разговараше во релаксирана
Вчера во Центарот за култура Бели мугри во Кочани се одржаа првите претстави од овогодишното издание
ДРЖАВНА ЛОТАРИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ЗА ПРВ ПАТ ЗА НОВОГОДИШНОТО ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА НОВОЛОТО 7/34, КОЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ
Вчера, пред CAPITOL MALL беа врачени клучевите на првиот од 7-те автомобили VW PASSAT , главната премија од инстант лозот
Инстант лотаријата на Државна лотарија на Македонија го прошири семејството
Првиот работен ден на ноември го донесе првиот добитник на парична добивка од 50.000 денари на инстант лозот Среќни тркала
Со заклетва и чесен татковински збор, со ветување дека ќе учат и ќе ги почитуваат повозрасните, дека ќе бидат примерни и
Инстант лотаријата Среќни Коцки  на Државна лотарија на Македонија , изминатата недела се покажа како среќна за двајца играчи . Оваа
По објавувањето на извештајот од 71 коло на НовоЛото, во просториите на Државна лотарија на Македонија,
Посакуваната премија 7ка од играта НовоЛото 7/34, го обележа 71то коло кое се реализираше вчера – на 05.09.2015, а беше емитувано

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.