На 18 седница на Советот, дискутирајќи за изменување на одлуката за распределување на блок-дотациите

Со цел да ги усогласи со релабансот на Буџетот, Советот на Општина Кочани, на 18. седница изгласа

Една од централните сообраќајници во Кочани повторно ќе се вика улица „Маршал Тито“. Вака реши мнозинството

Врз основа на членот 33, став 1, алинеја 1 од Деловникот на општина Кочани („Службен гласник на Општина Кочани“

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, доби подршка од опозицијата во Кочанскиот совет, односно

В четврток, на 3 мај, со почеток во 9 часот во салата на Советот на Општина Кочани ќе ја одржи 10 редовна

Денеска, со почеток во 13 ч. во салата на Советот на Општина Кочани ќе се одржи работилница

Страница 1 од 6

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.