И на ова Европско првенство во ракомет, репрезентацијата на Македонија е „засилена“ од „кочанската петорка“, без

Ќе мине ли 2018 година без постојаните доцнења во проектите за изведба на патната инфраструктура

Ви посакуваме среќна Нова година исполнета со здравје, успеси, љубов и подобар живот.

Почитувани граѓани: „Новата година е момент на оптимизам, на нова енергија и на нова сила. Во пресрет на новите 365 дена, посакувам со работа, дијалог и толеранција, да му

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски вчера беше во Кочани. Го посети ЦК „Бели мугри“, а вечерта

ЈОУ Библиотека „Искра“ организира изложба на творби работени како дел од проект – програмата

Во полн ек се подготовките за Новогодишниот концерт на ОМУ „Ристо Јуруков“, кој годинава ќе се одржи под мотото Волшебната ноќ. На програмата ќе

Во Национална установа - Центар за култура " Бели мугри"-Кочани, ПРЕМИЕРНО во денес

Ротари клубот Кочани-Виница и Печатницата Европа 92 деновиве ја објавија книгата под наслов „Весела олимпијада“ намената за најмладите читатели од познатиот писател

Фолклорниот ансамбл Мугри на ЦК Бели мугри во пресрет на Новогодишните и Божикните

Страница 1 од 29

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.