10-годишниот Давид и 13-годишната Катерина имаат оштетен вид и за да можат да го завршат своето

Продолжуваат хуманитарните активности на компанијата „Ледер“ од Кочани. Како што информираше

Основното училиште „Св. Кирил и Методиј“ доби адаптиран и убаво уреден простор, кој за повеќе намени

Во пресрет на големиот Христијански празник Велигден, градоначалникот на општина Чешиново-Облешево Горачко Крстев во соработка со Општинаската организација на

Изгубен е паричник (новчаник) со документи на име Велентин Стојковски. Оној што ќе го пронајде, нека се јави на 078 292 434

Со подршка на УНИЦЕФ, во подрачното училиште во с.Лески(Виница) во тек е адаптација на

По повод 17 Март, Денот на крводарителството во Република Македонија, десетина крводарители

Со цел да се пренесе донација од медицински апарати, опрема и технички помагала од Шведска,

Денеска во 10.30 ч. во просториите на Центарот за донации во Кочани (поранешна „Порака“),

Општата болница од Кочани доби комплетно нови заштитни униформи за сите вработени. Донатор е

Страница 1 од 7

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.