Општина Кочани упати јавен повик до здруженијата, сојузите, клубовите и физичките лица корисници на средства

Територијалната противпожарна единица – Кочани доби 18 комплети нови работни униформи, неопходни за

Со цел да се истакне значењето на развојот на Пониква за регионот, градоначалници од Источниот плански

Општина Кочани го исплати четиримесечниот износ за стипендии за студентите корисници за студиската 2018/19 година.

Синоќешните и денешните врнежи од снег го отежнаа движењето на возилата и пешаците.

Општина Кочани во соработка со Сојузот на спортови - Кочани и Асоцијацијата на новинари – Кочани и

Дваесеттата седница на Советот на Општина Кочани, на која советниците расправаа по дваесетина точки,

Советот на Општина Кочани на последната седница донесе одлука со која се вршат измени и дополнувања на

Виница ги зголемува ставките во буџетот наменети за поддршка во работењето на спортските екипи и на

Страница 1 од 36

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.