Со потпишувањето на договорите од учесниците, денеска во СОУ „Љупчо Сантов“ официјално започна

Шести декември 2018 г. е последниот ден за поднесување документи од Конкурсот за доделување 30 стипендии

Кочани е домаќин на дводневна меѓународна работилница за јакнење на институционалните капацитети

Во рамките на проектот Rural youth assisting Macedonia in EU integration, спроведуван од страна

Наскоро се очекува да започне со работа групата деца на претшколска возраст во кочанското село

Општина Кочани го преполови долгот во образованието. Од наследните 43 милиони денари, сега тој е скратен на 20 милиони денари.

Во петокот, на 2 ноември, во просториите на СОУ „Љупчо Сантов“ се одржа јавна дебата на тема

Триста и осум првачиња од петте основни училишта во Кочани, денеска станаа членови на Детската

Денеска, со почеток во 12 ч. во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ ќе се одржа првата од неколкуте средби

По повод Неделата на детето, Библиотеката „Искра“ од Кочани започна со реализација на програмите

Страница 1 од 16

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.