Државната изборна комисија (ДИК) го усвои роковникот за локалните избори, според кој изборите ќе

Државна изборна комисија Подрачно одделение во Кочани, надлешна за спроведување на

Државната изборна комисија (ДИК) синоќа на седница објави дека на терен

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.