Искинати ќесиња, најлон – вреќи, распарчени картонски кутии, отпад од домаќинствата, градежен шут,

Седумдесетина младинци од средните училишта и од граѓански здруженија и вработени во Kомуналното

Подрачното училиште во с.Трсино во кое учат 35 деца и градинката која е во склоп на училиштето, ќе штедат на

Изградбата на Пречистителната станица за отпадни води во Кочани се реализира според планираната


Македонско еколошко друштво во соработка со „МТБ Исток“ и СК „Москито“ од Кочани го одбележa 23 септември,

Македонско еколошко друштво во соработка со „МТБ Исток“ и СК „Москито“ од Кочани на 23 септември на Осогово

Со велосипедско дефиле низ градот, в четврток, на 20 септември, Општина Кочани и Спортскиот клуб „Тркало“

В четврток, 13 септември 2018 година, со почеток во 10:30 ч. во Туристичкиот инфоцентар „Пониква“, Програмата

Во рамките на проектот „Младите успеваат заедно“ поддржан од проектот за граѓанското учество на УСАИД, Центарот за култура, комуникација

Страница 1 од 10

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.