На стадионот во Виница утре – Тодоровите трки започнуваат во 11 часот

02 Мар 2018
357 пати

Утре во Виница ќе се одржат Тодоровите трки, кои годинава ќе имаат хуманитарен карактер и

се со можеби стогодишна традиција.
Тодоровите трки вообичаено се одржуваат на св. Тодор, односно на Тодорова сабота. Временските прилики овој настан го одложија за една недела.
Утре 3. март, трките ќе се одржат на стадионот во Виница и ќе започнат во 11 часот. Генерален покровител е Општина Виница.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.