Експертите откриваат колку часа треба да трае работниот ден

04 Окт 2017
610 пати

Едно британско истражување кое опфатило 1.989 службеници кои работат во канцеларија, покажа

дека вообичаениот осум часовен работен ден е непотребно долг, зашто тие се продуктивни само два часа и 53 минути од нив, пишува „Дејли мирор”.
Другиот дел од времето, луѓето го минуваат на интернет (еден час и 45 минути, во просек), или во разговор со колегите (40 минути), велат резултатите од анкетата на компанијата „Ваучер клауд”. Паузите за кафе траат просечно по 17 минути, додека оние за пушење – 23 минути. Разговорите по телефон одземаат 18 минути, а четот – 14 минути. За ручекот, на еден канцелариски работник му требаат околу 15 минути. Има и такви кои си бараат нова работа, и тоа им одзема 26 минути дневно.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.