Виц на неделата

24 Јун 2017
1072 пати

МАРИХУАНА: Трева која носи повеќе среќа од детелина со 4 листа.


КРАЈ НА СВЕТ: Настан кој, сега веќе традиционално, се одржува на секои 3-4 години.
КЛАУСТРОФОБИЈА: Страв од затворен простор. Тргаш накај кафана и одеднаш те фаќа страв да не е затворена.
ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА: Плавуша се фарба црна
ЕТНО КУЌА: Типична куќа во Македонија без струја, вода и телефон, исклучени поради неплатени сметки. МАЖ: Битие способно да се одвикне од млеко, но не и од цицка
13 -та ПЛАТА: Плата која ја добиваш после 20 месеци работа кај приватњак.
КУЧЕ: Месојед, но во Македонија и ЛЕБојед СМЕНА НА ГЕНЕРАЦИЈА: Кога на бандера старите некролози ги покриваат со нови.
КЛУПА ЗА РЕЗЕРВНИ ИГРАЧИ: Клупа на гробишта која ја окупитаат старите бабички за задушници.
ДОВЕРБА: Кога од службен пат, ненајавен и се враќаш дома на жената. ПОГРЕБ: Конечен триумф на гравитацијата
ЛОПОВ: Личност која не се сложува со моменталниот распоред на материјалните добра. ВДОВЕЦ: Човек кој го преживеал бракот.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.