Ној на кружниот тек

28 Мај 2017
2824 пати

Покрај основната сообраќајна функција, која се покажа како полн погодок, кружниот тек во центарот на Кочани, добива

и се поизразена естетска и хортикултурна функција. Ова особено по поставувањето на прекрасната фигура на НОЈ изработен од природни материјали. За прекрасниот склоп, се погрижија од Секторот за Зеленило при КЈП Водовод, а идејата е на Весна Тренчева.

Оценете ја оваа вест
(2 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.