ЗАНИМЛИВОСТИ

Во недела нè очекува голем празник – Свети Архангел Михаил. Тоа е ден кога мора да му се обратите на ангелот-чувар, најстрогиот, но и најправедниот на светот, Архангел Михаил, водичот на небесните трупи. Тоа е оној ангел што го победил…
Велика Британија е првата земја во светот што ја одобри употребата на антивирусни таблети кои би можеле да помогнат во борбата против коронавирусот. Ова е првиот одобрен орален антивирусен лек за ковид-19, кој наскоро може да биде одобрен и во…
Што се’ може да лекува дуњата – рецептите се најдолу во текстот. -Лековити се и плодовите и листовите и семето, а посебно сокот и сирупот. Благодарение на танинот и слузта… Што се’ може да лекува дуњата – рецептите се најдолу…
Ноќта меѓу сабота и недела се префрламе на зимско сметање на времето, што значи дека ќе треба да ги поместиме часовниците еден час наназад. Летното сметање на времето во 2021 година завршува во недела на 31 октомври во три часот…
Кога Македонка ја пее  „Море сокол пие“ велиме ’браво’, кога некој од соседите го прави тоа важи истото, но што да се каже кога песната ја изведувадевојка која нема апсолутно никаква врска со Македонија и дури и воопшто небила   во …
Замијата е цвеќе кое не бара многу внимание и посветеност, а ќе ве награди со раскошни зелени ливчиња.
Витамините можат значително да ја подобрат ситуацијата со нашиот организам затоа што дождливото време, ладните утра и отсуството на сонце во есен не се големи пријатели на здравиот дух и тело. Марија Соколоска Доаѓа есен која ни носи и убави,…
Државна лотарија ја збогатува палетата инстант лозови со лозовите „Макси златна рипка“ и „Аморoва стрела“. Трагачите по забава, игра и добивки ги очекува нова возбудлива игра во подводна потрага по добитни броеви со „Макси златна рипка“, или по добитни симболи…
Државна лотарија со радост известува дека во 50. коло од играта на среќа лото 7, падна рекордна лото-премија во вредност од41 163 771 60 ден., (околу 669 000 евра). Извлекувањето се реализираше во сабота, на 26 јуни (2021 г.), со…
Вартоломеј и Натанаил се сметаат за една иста личност. Имено, Натанаил се споменува како едeн од дванаесетмината во Јовановото евангелие, додека Вартоломеј се споменува во другите евангелија. Заедно со апостол Филип и сестрата на Филип, Дева Марија - а едно…