ЕКОНОМИЈА

Должност на Владата е грижата за земјоделците и нивните семејства, бидејќи земјоделството е еден од носечките столбови на македонската економија, рече претседателот
Најруинираните улици во градот “Наум Наумовски Борче“ во должина од 350 метри и ул. Љупчо Сантов во
Во петокот, на 27 септември 2019 г., во холот на ОУ Св. Кирил и Методиј во Кочани се одржа третата сесија
Градоначалникот на Кочани Николчо Илијев и општинската администрација предлагаат Советот на Општината
Општина Кочани објави јавен повик за прибирање предлози од граѓаните, урбаните, месните заедници, здруженијата
Во тек е рокот за доставување понуди за изведба на градежни работи за рехабилитација на пешачко-велосипедски
На 27 септември 2019 година (петок) со почеток во 18:30 часот во холот на ООУ Св. Кирил и Методиј, во
Завршуваат теренските истражни работи за проектирање на брана Пониква 1 во месноста Арамиска Чешма
Механизација и работници на градежното претпријатие „Гранит“ денеска почнаа со гребење на коловозот
Градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев и претставникот на фирмата „Стојменов“ Дејан Стојменов

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.