ЕКОНОМИЈА

Општина Кочани започнува со спроведување на буџетски форум во рамките на програмата „Форуми во заедницата“, која
Заменик-амбасадорот на Холандија, Андри ван Менс ја посети Општина Кочани. На средбата со градоначалникот Ратко Димитровски разменија мислења за досегашните
Согласно својата методологија, Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија одлучи од полноќ да го купуваме бензинот за 61,50, односно 63 денари за литар, а дизелот за 48 денари.
ИЗВЕСТУВАЊЕ: Одборот за организирање на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз – 2016“ објави оглас за избор на најуспешен земјоделец на општина Кочани. Наградата
294 лица во Виница се вработени благодарение на владините мерки од проектот “Македонија вработува 1“, најмногу
Заврши постапката за излегување на Општина Кочани на слободниот пазар за електрична енергија, односно за излегување од системот на ЕВН,
- Со средства од Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој од мерките за пристап до туристички локалитети и за
Бизнис делегација од шестмилионскиот град Вуши заедно со претседателот на Советот на таа оштина во Кина и кинескиот амбасадот во Скопје, денеска
Швајцарската амбасадорка Сибиле Сутер Тејада се сретна со градоначалникот на Општина Кочани
На денешната седница, Советот на Општина Кочани го донесе новиот Генерален урбанистички план

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.