ЕКОНОМИЈА

Трошоците за живот во земјава растат. Во маркетите и на пазарите цените од ден во ден одат во нагорна линија. Граѓаните велат животот станува се поскап, се троши само за најпотребното.   Пораст на индексите на трошоците на животот во април…
За првите три месеци годинава до Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) се поднесени 36 претставки
Долги години повеќе владини функционери го најавуваат намалувањето на цената на зелениот картон, но засега нема ништо од тоа. И натаму ќе мора да се издвојува и до 40% од минималната нето-плата за зелен картон. Во Македонија, како што може…
Градоначалникот на општина Виница – Ивица Димитров потпиша договор со Лајкамобајл во соработка со Прва
Градоначалникот на Општина Виница - Ивица Димитров одржа Zoom работен состанок со Советот на Центарот
По неколкугодишен застој, експлоатацискиот бунар за топла вода од системот за експлоатација и реинјектирање
Видеото што го добивме од загрижени граѓани на Зрновци беше поттик Радио Кочани да разговара со градоначалникот
Делови во Кочанско и од Виница, утре, четврток, 22 април, ќе бидат без напојување со електрична
Екипи на ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА утре ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа
Од денеска па се до 15–ти април, сите земјоделци кои имаат минимум 1 хектар со ориз, ќе можат да аплицираат за набавка на комбајни со сецкалица. Новата мерка наменета за оризопроизводителите во Кочани ја претставија директорите на Агенцијата за финансиска…