ЕКОНОМИЈА

Од 17-ти мај функцијата генерален директор на рудникот за оволо и цинк САСА од Македонска Каменица ја
Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО), Сојузот на синдикати на Македонија и Рудникот за
Отворен е вториот производствен капацитет на компанијата Антура МК во Кочани. На свеченоста што се одржа вчера присуствуваа бројни гости, меѓу кои и амабасадорот
Денеска, 5 мај 2018 година (сабота), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен
Синоќа во свечен амбиент, во ресторанот „Амор“ во Кочани, ТА „Вел Јан“ го прослави 25 роденден, или
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со директорот на АД Водостопанство, Илми Селами,
Преговорите меѓу раководството на рудникот САСА и синдикатот - членка на Мултиетничкиот
В петок, 27 април 2018 година во 11:30 ч. во селото Мојанци, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски
Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со директорот на Фондот
Општина Кочани ја распиша 30-тата објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, со која се ставени на продажба

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.