ЕКОНОМИЈА

Во тек е јавна објава за отуѓување на градежно неизградено земјиште во сопственост на РМ по
Од денес, 13ти април, заклучно со 13ти мај, Државна лотарија на Македонија, отвора среќно место
Еден од најголемите дисрибутери на производите од повеке светски брендови - Техномаркет Македонија, денеска во Кочани, додаде уште еден нов Маркет, на големиот
Реконструкција на кровот и хортикултурно уредување на стариот објект на детската градинка
На настанот за прогласување на автомобил на годината одржан вчера, 07.04. 2017, по
Потпишан е договорот со „Жикол“, фирма којашто е избрана за изведувач на градежните работи од проектот
22 –то коло на НовоЛото 7/34 , чие извлекување се одржа на 18.03.2017 година на ТВ Сител, го донесе и петнаесетиот добитник на
Инстант лотаријата на Државна лотарија на Македонија го прошири семејството на добитници за
На овогодинешниот Саем на мебел, Jumis Luxury доби признание за најдобар експонат, кујна, во категоријата производители. Оваа компанија веќе 25 години ги креира
Како последица на намалувањето на цената на нафтата на светските берзи, поевтинија и горивата кај нас - процентот не е пропорционален и во просек

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.